Skyddsrum, något alla borde ha bättre koll på

Det här med skyddsrum, att det finns är väldigt viktigt, men samtidigt tycker jag att det är alldeles för lite uppmärksammat. Att det inte alls är tillräckligt många som har koll på vad det egentligen innebär, att det finns otaliga saker att ta med i beräkningarna. Säg att det skulle hända något här i Skellefteå just nu där man måste ta skydd, hur många skulle faktiskt veta vart närmsta skyddsrum är beläget och hur de tar sig dit. Antagligen inte tillräckligt många och det enda som är en accepterbar siffra är egentligen 100 %.

Jag visste inte mycket om skyddsrum tidigare, antagligen lika mycket som de flesta andra, varken mer eller mindre, för man har ju hört lite om det när man var liten och gick i skolan. Tror dock bara att de nämnde i förbifarten att det finns sådana rum utan att gå in på djupet, men det är samtidigt väldigt många år sedan så kan ju hända att de faktiskt förklarade det och att det bara är jag som har glömt det. Det är också möjligt.

Nu det senaste har jag dock blivit lite mer medveten om det och har själv valt att kolla upp olika skyddrum här i Skellefteå och det gjorde jag via Skyddsrumsprojekt i Luleå AB som är det företag som bygger och gör iordning skyddsrummen. Tycker att det är väldigt häftigt att man kan skapa så pass täta rum egentligen, så att inte ens gas kan ta sig in där.