Att gå en truckutbildning för att få ett lagerjobb

Tänkte att det skulle vara lätt att börja jobba på lager för att alla verkar göra det. Både som sommarjobb och även som extrajobb men så behövde jag tydligen ha truckkörkort och det har jag inte. Har en kompis som jobbar på lager men hon sa att hon inte behövde något tryckkörkort när hon sökte och fick sitt lagerjobb utan att de gav henne en truckutbildning på plats. Verkar ju hur bra som helst och tycker att det är något som alla borde ha, men tydligen inte. Beror väl på att det är olika företag, att vissa vill ha sådana som är färdiga med sin truckutbildning medan andra kan tänka sig att lägga de pengarna och erbjuda utbildningarna för att på så sätt få fler sökande och anställda på sina lager. Då kanske chansen är större att de blir nöjda också och jobbar kvar längre, för på lager behövs det i stort.

Ringde faktiskt till jobbet och frågade hur det var med ansökningarna om jag kan söka trots att jag inte har något truckkort och det gick inte. Men de tipsade om GA Utbildningsservice och att de tydligen håller i truckutbildningar och att jag skulle kunna vända mig till dem för att ta en kurs och få kortet så att jag sedan kan söka till dem efteråt. Och de sa att jag nog skulle kunna få ett jobb hos dem där sen efteråt också, trots att när jag väl är färdig med truckutbildningen på GA Utbildningsservice så kommer de nog ha tillsatt alla platserna men att de ändå skulle kunna erbjuda mig en tjänst. Så det känns bra. Känns som att det är lite mer värt att faktiskt göra truckutbildningen då, när jag faktiskt vet att jag kommer ha användning för truckkortet och inte lägger tid och pengar på det i onödan.